רישום סימני מסחר נכנס לתוקף בשנת 2010 כאמור רישום סימנים מסחריים בינלאומיים המנוהל על ידי מערכת מדריד המנוהל אף הוא על ידי ארגון וויפו הארגון עולמי לקניינות רוחנית. באמצעות מערכת זו ניתן לקחת את ההליך, לפשט אותו ובקלות להפוך את כל השאר לקל יותר ונגיש יותר מתמיד.
איך מגישים בקשה לרישום?
אם היה לכם כבר רישום סימני מסחר, כאמור רישום קיים או שהגשתם רישום לאומי בישראל ואתם אזרחים ישראלים שעובדים בישראל עם הדבר הזה, בהסתמך על הסטטוס שלכם תוכלו להגיש זאת ללא כל בעיה.
כמו כן, את הרישום יהיה ניתן לייעד גם למדינות אחרות, כאמור המדינות שרשומות בפרוטוקול עצמו.
את הטפסים אפשר להוריד בקלות באמצעות טופס בקשה לסימני מסחר שנמצאים או נקראים טופס בינלאומי אם אם 2 באתר אינטרנט המשויך לגוף בינלאומי וקניין רוחני.
כל מה שצריך זה פשוט לחתום, למלא את הטופס בקלות ולשלוח אותו ישירות אל הכתובת הייעודית. כמו כן חשוב לומר כי הטופס יישלח אך ורק בטופס פי די אף ישירות אל הדואר לפורמט אלקטרוני המשתייך אל המחלקה של סימני מסחר.
את כל זה יש לשלוח גם עם קבלה שתעיד כי שילמתם על האיגרת.
את האיגרת יש לשלם בהתאם למדינה אליה אתם משייכים את הסימן מסחרי שלכם.
איך יודעים כמה עולה האגרה וכמה צריך לשלם?
יש חוברות הדרכה מאוד פשוטות באתרים, לכן אפשר בהחלט להיכנס ואף לחשב את העלויות באמצעות מחשבון לחישוב מדויק. גם האתר הישראלי נותן את המידע הנ"ל ויכול להקל עליכם לבחור את מה שאתם צריכים ואת התשלום המדויק על פי המשרד הבינלאומי הישראלי.
בגדול, הסכומים מתפרסמים באתר בצורה מדויקת וחשוב לדעת כי אין אפשרות להגיש טפסים באופן ישיר אל המשרד הבינלאומי.
לכן, כדי שהרישום אכן ייצא לפועל, חשוב שלא לפסוח על הדברים החשובים ביותר שיהפכו בסופ ושל דבר את הרישום בדיוק למה שאתם צריכים כדי לקבל את התוצר המדויק והנכון ביותר שיסייע לממש את הרעיון העסקי מתחילתו ועד סופו.